Hulp - Privérekening
  • Home
  • Betalingen en overboekingen
  • Geschillen en beperkingen
  • Mijn rekening
  • Mijn wallet
  • Inloggen en beveiliging
  • Tools voor verkopers

Wanneer worden mijn inkomsten aan de IRS gerapporteerd?

De informatie die door PayPal wordt verstrekt, is niet bedoeld als belastingadvies en mag ook niet worden opgevat als belastingadvies. Voor vragen over jouw specifieke belastingsituatie kun je contact opnemen met een belastingdeskundige.

Conform de belastingwetgeving in de VS zijn betalingsverwerkers en betalers van bepaalde soorten inkomsten verplicht informatie aan de Amerikaanse belastingdienst (IRS) te verstrekken over klanten die in aanmerking komen voor aangifte en die voldoen aan jaarlijkse drempelwaarden voor aangifte. Het belastingformulier dat wordt gebruikt voor de aangifte van het inkomen en de bijbehorende aangiftedrempel, variëren afhankelijk van het type inkomen dat wordt betaald of verwerkt. Dit omvat, maar is niet beperkt tot de volgende: betalingen die zijn ontvangen voor goederen en services (formulier 1099-K), verdiende rente (formulier 1099-INT), opbrengst van makelaar en ruilhandel (winst-/verliesrekening), annulering van schulden (formulier 1099-C) en andere diverse inkomsten (formulier 1099-MISC). Raadpleeg voor meer informatie een gekwalificeerde belastingopnemer.

Je kunt het formulier 1099-K vanaf 31 januari via je PayPal-rekening openen en je winst- en verliesrekening voor crypto vanaf 15 februari. Je ontvangt een e-mailbevestiging zodra je belastingformulieren beschikbaar zijn.

Ga naar het nieuwe PayPal-centrum voor overzichten en belasting. Webwinkels gaan naar de pagina Belastingoverzichten.

Als je niet aan de vereisten voor aangifte voor het belastingjaar voldoet, ontvang je geen belastingformulier.

Rapporteert PayPal mijn verkopen aan de IRS?

Meer manieren waarop we je kunnen helpen

Als je cookies accepteert, gebruiken we ze om je ervaring te verbeteren en aan je voorkeuren aan te passen. We gebruiken ze ook om onze partners in staat te stellen gepersonaliseerde advertenties van PayPal te laten zien wanneer je andere sites bezoekt. Cookies beheren en meer informatie