Hulp - Privérekening
  • Home
  • Betalingen en overboekingen
  • Geschillen en beperkingen
  • Mijn rekening
  • Mijn wallet
  • Inloggen en beveiliging
  • Tools voor verkopers

Belastinggerelateerde vastgehouden betalingen door PayPal voor Amerikaanse belastingbetalers - IRS (Internal Revenue Service)

Wat is voorheffing?

Wanneer je voor goederen en diensten betaald krijgt, beschouwt de Amerikaanse belastingdienst (IRS) dit als belastbaar inkomen.

Zodra je binnen een kalenderjaar $ 600 aan betalingen voor goederen en services ontvangt, zijn we conform de belastingwetgeving verplicht 24% van dergelijke betalingen in te houden als je je belastingstatus niet hebt bevestigd door je Amerikaanse fiscale nummer te verstrekken of een Certificate of Foreign Status te voltooien. Deze 24% wordt overgemaakt naar de Amerikaanse belastingdienst als voorheffing voor eventuele inkomstenbelasting die op deze betalingen verschuldigd is.

Meer informatie over deze Amerikaanse belastingwet vind je op de website van de Amerikaanse belastingdienst.

Zorg ervoor dat je je PayPal-app hebt bijgewerkt naar de nieuwste versie om je belastinggerelateerde vasthouding(en) te bekijken en je belastingstatus te bevestigen.


Wat gebeurt er als ik mijn belastingstatus niet bevestig?

Zodra je $ 600 aan betalingen voor goederen en services hebt ontvangen, houden we je betalingen ten minste 60 dagen vast, totdat je je belastingstatus hebt bevestigd door je Amerikaanse fiscale nummer te verstrekken of een Certificate of Foreign Status te voltooien.

Na deze respijtperiode van 60 dagen maken we 24% van je betalingen over naar de Amerikaanse belastingdienst als voorheffing voor eventueel verschuldigde inkomstenbelasting op maandbasis. Het resterende bedrag wordt vrijgegeven op je PayPal-rekeningsaldo.


Is voorheffing ook van toepassing op de eerste 600 USD die ik ontvang?

Als je je belastingstatus niet bevestigt, is er 24% verschuldigd van alle betalingen die je ontvangt voor goederen en services, inclusief de betalingen die je ontvangt voordat je de $ 600 bereikt. Bedragen die verschuldigd zijn aan de Amerikaanse belastingdienst kunnen worden ingehouden op je beschikbare saldo of toekomstige betalingen.



Wanneer ontvang ik mijn betalingen?

Je kunt je belastingstatus bevestigen door je Amerikaanse fiscale nummer toe te voegen of op elk gewenst moment een Certificate of Foreign Status te voltooien om de vasthouding vanwege een ontbrekend fiscaal nummer en de voorheffing op je betalingen te beëindigen.

* Houd er rekening mee dat het tot 30 minuten kan duren voordat het fiscale nummer is bijgewerkt en de vrijgave van de vasthouding op je rekening in gang wordt gezet. Het voltooien van een Certificate of Foreign Status kost extra tijd.

Anders sturen we voorheffingen maandelijks naar de Amerikaanse belastingdienst. Dat betekent dat ontvangen betalingen worden vastgehouden tot de volgende voorheffingsdatum. Op dat moment wordt 24% van je betalingen naar de Amerikaanse belastingdienst (IRS) overgemaakt en wordt de rest vrijgegeven van de vasthouding vanwege een ontbrekend fiscaal nummer op het PayPal-rekeningsaldo (ervan uitgaande dat er geen andere vastgehouden betalingen van toepassing zijn).


Is dit van invloed op geld dat ik van vrienden of familie ontvang?

De belastingwetgeving is niet van invloed op geld dat als betaling van het type Vrienden en familie wordt overgemaakt. Hij is alleen van toepassing op betalingen die je ontvangt voor goederen en services. Dit omvat ook betalingen die je via PayPal Checkout ontvangt en betalingen van het type Goederen en services.


Kan ik de voorheffing terugkrijgen?

We kunnen bedragen die naar de Amerikaanse belastingdienst zijn overgemaakt niet retourneren, maar je kunt wel melding maken van voorheffingen wanneer je je belastingaangifte doet.

Door je Amerikaanse fiscale nummer toe te voegen of een Certificate of Foreign Status te voltooien, kun je voorheffing voorkomen wanneer je betaald wordt.


Wat moet ik doen als ik in een andere valuta ben betaald?

Deze belastingwet is nog steeds van toepassing wanneer je 600 USD ontvangt voor goederen en services of het equivalent in lokale valuta.

Wanneer je ontvangen betalingen worden vastgehouden vanwege een ontbrekend fiscaal nummer, vindt valutaomrekening pas plaats wanneer de vasthouding is vrijgegeven.

Wijzigingen in de wisselkoers kunnen resulteren in winst of verlies tussen het moment waarop de betaling wordt ontvangen en het moment waarop de vasthouding vanwege het ontbreken van het fiscaal nummer wordt vrijgegeven.

Als je je belastingstatus nog niet hebt bevestigd door je Amerikaanse fiscale nummer te verstrekken of een Certificate of Foreign Status te voltooien, zijn we verplicht 24% van je betalingen in te houden voor eventueel verschuldigde inkomstenbelasting.

Je voorheffing wordt elke maand in Amerikaanse dollar overgemaakt naar de Amerikaanse belastingdienst (IRS). Het te betalen bedrag wordt omgerekend van de valuta van je geld naar Amerikaanse dollar op het moment dat de betaling wordt overgemaakt.

Wat als ik ben vrijgesteld van Amerikaanse belastingen?

Als je geen Amerikaanse rechtspersoon, Amerikaans staatsburger of Amerikaanse persoon bent die onderworpen is aan de Amerikaanse belastingwetgeving, kun je ons dit laten weten wanneer je je Amerikaanse belastingstatus bevestigt door je niet-Amerikaanse fiscale woonplaats te bevestigen.


Wat moet ik doen als ik geen belastingplicht jegens de VS heb?

Als je in een kalenderjaar ten minste 600 USD aan betalingen voor goederen en services hebt ontvangen en geen fiscaal ingezetene van de VS bent, wordt door het invullen van een Certificate of Foreign Status je vasthouding vanwege het ontbreken van een fiscaal nummer vrijgegeven en kun je voorheffing voorkomen wanneer je betaald wordt.

Let op: Certificate of Foreign Status moet om de drie jaar worden verlengd.

Meer informatie over belastingen vind je op de PayPal IRS-belastingwebsite.

Als je het certificeringsproces niet kunt voltooien wanneer hierom wordt gevraagd, of als je dit proactief wilt voltooien:

Vul het Certificate of Foreign Status in door dit formulier voor particulieren of dit formulier voor rechtspersonen in te vullen.


Meer manieren waarop we je kunnen helpen

Als je cookies accepteert, gebruiken we ze om je ervaring te verbeteren en aan je voorkeuren aan te passen. We gebruiken ze ook om onze partners in staat te stellen gepersonaliseerde advertenties van PayPal te laten zien wanneer je andere sites bezoekt. Cookies beheren en meer informatie