Hulp - Privérekening
  • Home
  • Betalingen en overboekingen
  • Geschillen en beperkingen
  • Mijn rekening
  • Mijn wallet
  • Inloggen en beveiliging
  • Tools voor verkopers

Waarom moet ik mijn Amerikaanse belastingstatus bevestigen?

PayPal wordt door de Amerikaanse belastingdienst (IRS) verplicht om informatie te rapporteren over rekeninghouders die bepaalde soorten betalingen ontvangen boven bepaalde betalingsvolumedrempels. Deze informatie moet worden verstrekt voor Amerikaanse PayPal-rekeningen en kan ook vereist zijn voor rekeninghouders buiten de Verenigde Staten (als de houder van een niet-Amerikaanse rekening een Amerikaans persoon is of geacht wordt op basis van bewijs van een Amerikaanse belastingstatus op de rekening).

Om aan deze verplichtingen te voldoen, moet PayPal informatie inwinnen van onze klanten (zoals hun Taxpayer Identification Number (TIN) en naam).

Amerikaans staatsburger of andere Amerikaanse persoon/entiteit

Klanten moeten belastinggegevens zoals hun TIN verstrekken zijn als ze dit nog niet hebben verstrekt wanneer ze bepaalde drempelwaarden naderen. Dit kan een Employer Identification Number (EIN), Social Security Number (SSN) of Individual Taxpayer Identification Number (ITIN) zijn.

  • Wanneer je je Amerikaanse belastingstatus moet bevestigen, laten we je dit weten via e-mail en meldingen die je ziet wanneer je inlogt op je PayPal-rekening. Klik op de link in de e-mail of melding en voer de gevraagde informatie in.
  • De door jou verstrekte informatie wordt vergeleken met de informatie die geregistreerd staat bij de IRS. Als deze gegevens niet overeenkomen, kun je de gegevens tot drie keer bekijken en bewerken. Als de informatie niet kan worden geverifieerd, word je gevraagd om ook je adres op te geven en je gegevens te bevestigen. (Dit is dezelfde informatie die wordt verzameld op het IRS-formulier W-9.) Als je meerdere PayPal-rekeningen hebt, moet je je belastingstatus voor elke rekening bevestigen.

Klanten die de aangiftedrempel naderen die door de IRS is ingesteld, worden gevraagd hun Amerikaanse belastingstatus te bevestigen.

Als je geen Amerikaans persoon bent (waaronder een Amerikaanse rechtspersoon) voor belastingdoeleinden

De rekeninghouder zal PayPal binnen 30 dagen inlichten in het geval de rekeninghouder Amerikaans persoon of rechtspersoon wordt, of als deze Amerikaanse inkomstenbelasting moet gaan betalen.

Belastinggerelateerde vastgehouden betalingen door PayPal voor Amerikaanse belastingbetalers - IRS (Internal Revenue Service)

Meer manieren waarop we je kunnen helpen

Als je cookies accepteert, gebruiken we ze om je ervaring te verbeteren en aan je voorkeuren aan te passen. We gebruiken ze ook om onze partners in staat te stellen gepersonaliseerde advertenties van PayPal te laten zien wanneer je andere sites bezoekt. Cookies beheren en meer informatie