Hulp - Privérekening
  • Home
  • Betalingen en overboekingen
  • Geschillen en beperkingen
  • Mijn rekening
  • Mijn wallet
  • Inloggen en beveiliging
  • Tools voor verkopers

Hoe doe ik een aankoop bij een verkopersprofiel

Kopers kunnen op de PayPal.Me-link van de verkoper klikken of tikken, een QR-code gebruiken of rechtstreeks betalen via de PayPal-app of -website.

Zo bekijk je de contactgegevens van de verkoper:

  1. Ga naar Activiteit.
  2. Selecteer de betaling.
  3. Gebruik de contactgegevens op deze pagina om contact op te nemen met de verkoper.

Hoe controleer ik als koper de status van mijn betaling?
Betalingen via het verkopersprofiel staan onder je PayPal-activiteiten tussen je andere transacties. Je kunt ook met verkopers chatten wanneer je een betaling verricht.

Hoe betaal ik een verkoper via een QR-code?
Ga in de app naar je QR-code en tik op Betalen. De verkoper kan de QR-code dan scannen om de betaling te accepteren.

Hoe kan ik om een terugbetaling vragen?

Als je een terugbetaling wilt aanvragen voor een voltooide betaling, moet je contact opnemen met de verkoper.

Vraag de verkoper om naar de pagina Transactiegegevens voor je transactie te gaan en op Terugbetaling verwerken te klikken.

Als je geen terugbetaling ontvangt, kun je in het Actiecentrum een geschil openen. Zorg ervoor dat je je geschil binnen de juiste termijn voor het indienen van een geschil indient.

Als je een betaling hebt overgemaakt, maar deze nog in behandeling is, kun je deze in je Activiteit annuleren als je naast de betaling de knop Annuleren ziet.

Als de verkoper de betaling niet binnen 30 dagen claimt, wordt de betaling automatisch aan jou teruggestort.

Raadpleeg onze website voor meer informatie over de betaalstatus. 

Hoe meld ik een verkoper die fraude lijkt te plegen?
Ga naar het Actiecentrum of de Klantenservice als je hulp nodig hebt bij het melden van een probleem. Als je een schending van het Beleid inzake redelijk gebruik wilt melden, raadpleeg je onze website voor meer informatie.

Hoe werkt Aankoopbescherming?
Als je het bestelde object niet ontvangt of als het sterk afwijkt van de omschrijving, kom je mogelijk in aanmerking voor Aankoopbescherming. In dat geval betalen we het volledige aankoopbedrag plus de oorspronkelijke verzendkosten aan je terug, onder voorbehoud van voorwaarden en beperkingen.

Onze Aankoopbescherming dekt alle in aanmerking komende PayPal-transacties. 

Als je gebruik wilt maken van onze Aankoopbescherming, vereisen we dat je PayPal-rekening een goede status heeft en dat je een geschil opent binnen de juiste termijn voor het openen van een geschil.

Ga naar het Actiecentrum en klik op Een probleem melden.

Als er geld is afgeschreven voor een transactie die je niet hebt verricht, bieden wij bescherming als je dit ons direct (en uiterlijk binnen 60 dagen) laat weten. Ga voor meer informatie naar onze site.

Meer manieren waarop we je kunnen helpen

Als je cookies accepteert, gebruiken we ze om je ervaring te verbeteren en aan je voorkeuren aan te passen. We gebruiken ze ook om onze partners in staat te stellen gepersonaliseerde advertenties van PayPal te laten zien wanneer je andere sites bezoekt. Cookies beheren en meer informatie